Friday, April 10, 2015

MENU SEPANJANG MINGGU

 Rutin pagi, melewati laman dan melayan bunga
 Bunga Melor
Memerhati burung bermandi manda di kelopak daun berair 
Hujan lebat disebelah petang
 
 Dari warna hijau bertukar merah
 Orkid pemberian Arwah Wa Jam kenangan buatku yang arwah mak tanam
 Mee Goreng
 Serimuka bahagian atas yang lembut dibakar kemudiannya
Lunch : Telor Dadar Bunga Kantan
 
Mencuba resepi sambal hitam
Ikan Jenahak masak taucu@belimbing buluh
Ikan + garam+kunyit digoreng separuh masak, 
tumiskan bawang merah+bawang putih+halia, 
Bila layu masukkan belimbing biarkan airnya kering 
masukkan tauchu+ serbuk kunyit. 
Bila hampir kering masukkan air dan tunngu mendidih. 
Akhir sekali masukkan ikan. Selamat mencuba!!!

No comments: